2012. november 27., kedd

Karácsonyi apróságok

Most ezek az apróságok készültek, textil fenyőfa, és Mikulás csizma Dávidkának. Mindkettőt jó volt varrni, ráhangolódni a közelgő ünnepre. 




2012. november 14., szerda

Ez is kész

Újabb félkész dolgok befejezése, egy sárga vadlibás, és egy karácsonyi párna van most készen, illetve egy asztalközép. A vadlibás maradék blokk, a karácsonyi egy német lapból készült. Az eredeti sablon sajnos nem volt jó, hiába volt eredeti méretként megjelölve. Korábban ezekből varrtam fedőfogót, poháralátétet. A mintát nagyítottam, ebből készült a párna, egy még nagyobb méretűből pedig az asztalközép. Lassan csökken az ufók száma, de azért még van bőven. Szeretném a nagy részét még az idén eltüntetni, kíváncsi vagyok mire jutok. Mindig van valami újdonság, ami elcsábít. 







2012. november 11., vasárnap

Aprókák ismét

Gombák a kolléganőmnek, poháralátétek illetve edényfogók a maradék blokkokból. Kevés idő, egyszerűbb munkák. Egyenlőre.





2012. november 4., vasárnap

Apróságok

Túl sok időm nincs most a varrásra, ezek az apróságok készültek mostanában. Egy muffin, amit alul meggymaggal töltöttem, felül flízzel, mert végül gombostűtartó lett belőle. 



Egy újságban találtam ezt a rénszarvas mintát, felnagyítottam és megvarrtam mind a három méretet, hogy melyik lenne jó a fára, vagy csak dísznek. Végül a kettes számú lesz a befutó.


Ezek pedig a maradék blokkok amelyek végül poháralátétként születtek ujjá.