2012. augusztus 23., csütörtök

Kincseim

Az idén is Budapesten voltunk 20-án, naná hogy a Várba, a Mesterségek Ünnepén. Igaz még maradtunk 2 napot, nézelődni, vásárolni. A varrógépcentrum érintésével. A kincseim egy része innen van, a többi a várból.  Az idén aktívan kapcsolódtunk ki, gyalogoltunk rendesen. A legjobban a tervezőfalnak örülök, a felső képen a bal oldali zacskóban van, mert láttam Kecskeméten hogy az anyagok simán rátapadnak. Mivel több papírra varrós képet szeretnék elkészíteni, így ki fogom használni. Nem egy olcsó dolog, de akárhogy érdeklődtem, nem találtam helyettesíthető anyagot. Tehát maradt ez. De legalább kaptam, az utolsót vettem le az álványról. Vettem persze nem itt felmosórongyot is, még nem használtam, de most szembejött a bolt, és eszembe jutott. A táskás újságot már kiszúrtam Kecskeméten, és most meg is szereztem. Új kincsem a pénztárcakapocs, ebből nem is tudtam többet venni, kifogytak. De legalább egy darab volt. A rózsakészítőt kíváncsiságból kellett, remélem beválik. A cicás gombokat nem is magyarázom, ez magától érthető.



2012. augusztus 19., vasárnap

Kecskemét - stencil quilt

Reiner Rita a stencil quiltet tanította, mely nem egy bonyolult dolog, de annál szebb. Könnyen meg lehet varrni, csak a minta kiválasztására kell odafigyelni. Saját tapasztalatból kiindulva a nagyobb minták jobban kijönnek ezzel a technikával. Az nem baj ha van közte kisebb rész is, mint itt a fánál is, de jó ha van benne több nagyobb ami felismerhetővé teszi a képet. A képen már készen, letűzve, ferdepántozva van, a helyén, a  falon felakasztva. Nagy sikert aratott a család körében.


 Itt még félig készen, Kecskeméten, csoportosan. Látszik hogy többféle mintát hozott Rita, lehetett válogatni. Egy gyors ajándéknak kiválló, ha kevés az időd, de van szép anyagod, akkor hajrá.


2012. augusztus 14., kedd

Kecskemét- Szirén neszije

Szirén ezt a kétrekeszes neszit tanította, itthon csak egy utolsó körbevarrást kellett csinálnom, és kész is volt.  Utolsó nap tanultuk, így nem volt időm készre varrni. Nagyon tetszik, remélem készítek még hasonlót. A kéder már korábban is bejött, itt is szépen kiemeli a körvonalat, és jó tartást ad, persze látványra sem utolsó.


 Az oldala


Ez itt szemből

Sikerült megnyernem Szirén saját készítésű neszijét, itt látszik a pillanat, amikor ezt megtörtént.


Íme a nyeremény. Ez egy másik fajta, egyrekeszes, és az a különlegessége, hogy nincs rajta semmi kézi varrás. Mindent géppel kell varrni, a cipzárt, a kédert, és a bélést is. Remélem ezután ez is fog menni.


2012. augusztus 12., vasárnap

Kecskemét- bargello

Kacsuk Évi a blokkos bargellot tanította, aminek azért is örültem, mert már a hagyományost megtanultam Karcagon. Szóval a feladat adott volt, az anyagoknál a barna és a fáradt rózsaszín volt most a nyerő. Kifejezetten a nappaliba szánom, de még kereteznem kell és tűznöm. 
Ezek a különböző elrendezési módok, és ezek egyikét varrtam meg. 





Ez egy bargellos csoportkép, mindegyik más és nagyon szép.


Na igen, valamikor éjszaka amikor összevarrtam, még frissen, ragasztócsíkokkal. Örültem hogy kész lett, és varrhattam a következőt.

Már végérvényesen a bargello rabja lettem, még tervezem egy kör- és egy spirál megvarrását is. Remélem még az idén sor kerül legalább az egyikre.

Folyt.köv.

2012. augusztus 7., kedd

Karcag- az elfelejtett képek

Legutóbb elfelejtettem ezeket a képeket felrakni, pedig nagyon szépeket készítettem Juhászné Anikó útmutatása alapján. Az egyik napi program az ékszerkészítés volt. Tetszett egy pár darab, de csak ezeket készítettem el, a többit majd később. Lett rengeteg behúzott gombom, a kicsikből füli lesz, ha kapok bedugós alapot. A nagyokkal még nincs konkrét tervem, de biztos nyaklánc alapok. 
 Konkrétan ezeket csináltam, filc alapra behúzott gombot ragasztottam.
 Varrós kitűzőm zöld centiből készült, Anikó hajtogatta.
Szóval most már minden karcagi képem fenn van, persze az ami publikus, legközelebb a kecskemétiek jönnek. Bár még van mit befejezni rajtuk, de így lesznek ide feltéve.