2012. február 27., hétfő

Ez is kipipálva

A következő feladat a szélforgó volt. Így sikerült, nem vagyok teljesen elégedett, de majd javítok rajta. Persze legelőször este kezdtem neki, aminek egy párna lett az eredménye, mivel elszámoltam magam, de legalább lett egy új párnánk. Úgysincs elég. Lekukacoltam és hátlapoztam. 




2012. február 20., hétfő

Egy kis ez meg az

Azért varrtam a hétvégén is. Az ülőgarnitúrára egy takarót, hogy ne legyen olyan hideg. Tulajdonképpen ez is maradék volt, illetve próbadarab. A lányom takarójának a mintáját próbáltam ki, de mivel féltem hogy a kékből nem lesz elég, így barnából és narancsból próbálkoztam. Most megtaláltam, és pont ide illett. Mutattam az uramnak, hogy lássa mindennek lesz helye, de azt mondta hogy ez a sok rongy, ehhez bizony kicsi a lakásunk. Pedig nem is. 



 Ezek csak úgy készültek, mert kellettek. Illetve a bögre alátát az egy játék maradéka, ahol nem sikerült nyernem. Persze ez sem mostanság volt. A bögre pedig az egyenbögrénk. Nekünk ilyen is van.



2012. február 19., vasárnap

Díjat kaptam

Díjat kaptam Ritától és Böbétől amit innen is nagyon köszönök. 



Szeretem a családom, a barátaim, a macskáim. Szeretem a rendet, a pontosságot, a foltvarrást, jó filmet nézni, olvasni majdnem mindegy hogy mit, ja és szeretném a lottó ötöst, hatos, bármit. Tulajdonképpen ezeket szeretem, ezek jellemzőek rám. Asszem.
Még egyszer köszönöm a megtiszteltetés, hálás vagyok érte. Majd igyekszem megszolgálni a továbbiakban is. Addig is mindenkinek kellemes varrást.

2012. február 16., csütörtök

Valentin napra

Valentin napra készült, de csak most teszem fel. Próbáltam többféleképpen megcsinálni, végül cérnával oldottam meg. A kerete szív alakú, a kedves uram hajlította és hegesztette. Látta a küszködésemet, és segített. Az ötletet innen vettem: bardoczeva.blogspot.com



Remélem Naturita látja a képeket, innen üzenem hogy már nincsen zöld csík, vettünk egy új gépet. Itt volt az ideje a cserének, a régi tényleg egyre rosszabbul működött. 

2012. február 12., vasárnap

A következő blokk

A Mónika játékán az angol papírtechnika volt terítéken. Persze nem a múlt héten, egy kicsit le vagyok maradva. Na de kész. Nagymamát nem akartam varrni, de szerencsére kaptunk egy pár ötletet, és én ezt választottam. Nálam a legtöbb időt az veszi el, hogy milyen anyagból varrjam. Most csak saját festésűeket használtam, bár nincs olyan sok, de azért még maradt. Az eredeti itt található: pieceandpress.blogspot.com





2012. február 5., vasárnap

Behavazódva

A hétvége pont úgy telt ahogy az időjósok mondták. Még pénteken úgy tűnt hogy el tudok menni Nyházára egy kis közös varrásra, de az időjárás ezt is keresztülhúzta. Mint ahogyan a képen is látszik esett egy kis hó nálunk, ezt halmoztuk az urammal a szomszéd irányába. Egész szombaton esett, alig lehetett közlekedni, vasárnap meg lapátoltunk egész délelőtt. Kíváncsian várom a jövő hetet, hogy mi lesz még. Azért varrni is volt idő, végre összeállt a törpikés valamim. Összevarrtam, de még nem tudom mi készül belőle. Most csodálkozom csak hogy mindezt kézzel varrtam. 

A drezdai pedig a varrós játékra készült, kézzel varrtam fel az alapra, pedig korábban csak géppel varrtam rá. Bár az is igaz, hogy most csak egy darab kellett, azért egy takaróhoz nem varrnám kézzel. Holnap jön a következő feladat, pedig még a papírra varrással sem vagyok kész. Szuper mintát mutattak, és még minden darabokban. van.