2011. október 30., vasárnap

Ajándék Dávidkának

Ennek a kis tündérkének készült az ajándék, Dávidkának aki az öcsém kisfia. Hát nem aranyos? Nagyon kis békés, boldog kisbaba. 


Ő pedig az ajándék, amit a korábban mutatott könyvből varrtam. Kb egy napig csináltam, akinek tetszik lásson hozzá, bár van rajta elég kézi munka. A végeredmény nagyon tetszik. Szépen megáll a lábán, köszönhetően a rengeteg vatelinnek, de legalább van tartása. 



2011. október 23., vasárnap

Ez is kipipálva

Korábban már mutattam a Tatabányán tanult táskámat félkészen, de most be is fejeztem. Nagynak tűnik de mégis egy normál táska, mert a "szájrésze" sok teret felvesz. Barna és kék lett, amit együtt nagyon szeretek. Újdonság volt a szabásmintája, a festett géz bevarrása, és a kézi  tűzés, amit színátmenetes cérnával varrtam. Ezt különösen élveztem, az össze-vissza vart vonalakra igenis figyelni kellett. Végeredményben szerintem jó lett. 

2011. október 19., szerda

Gombaházakban lakunk, és mindig vidámak vagyunk....

Mivel az első házikóval készen lettem, legalább egy törpén ma beköltözik. A többi 7 még fagyoskodik ebben az időben, úgyhogy igyekeznem kell, mert különben mindegyiknek kampec. Akármit nézek is közben a tv-ben, mert ugye kézzel csak így varrok, mindig a Hupikék Törpikéket dúdolom. Valahogy mindig ide lyukadok ki. 



2011. október 16., vasárnap

Lassan, de biztosan haladok

 Az egyre több varrás irányába haladok, mert végre elérkeztek a mások által nem szeretett napok, mikor az ember lánya beszorul a házba. Szerettem én ezt is, de már nagyon vártam hogy ne kelljen semmit sem csinálni kint, és az időm nagy részében varrhassak, és varrhassak. És végre eljött ez az idő. Remélem most már nagyobb fokozatra kapcsolhatok

Megérkeztek gyönyörű anyagaim a Hunyadis fiúktól, szebbnél szebbek, vettem persze macskásat, lilát Csillának, őszi leveleseket , téli blokkosat, macskás blokkosat, és sikerült újság mintáshoz is hozzájutnom.
Haladtam  a takarómmal, a korábban kivágott négyzeteket varrtam össze, úgyhogy a héten újabb vágdosás következik. Még van egy "kis" híja a 100 db-nak. 


2011. október 3., hétfő

Új kedvenceim

Most jutottam hozzájuk, és persze most ők a kedvencek. A kis figurák nagyon aranyosak, szerethetőek, és biztos varrok egy egeret magamnak is. Kár hogy cicák  nincsenek, de lesz mit varrni belőlük. A másik könyv is szuper, de előtte anyunál kell egy kis időt töltenem, mert mert elfelejtettem horgolni, és kötni, de ezért érdemes lesz megint feleleveníteni a tudást. 
Egyszóval ajánlom mindenkinek!!!!!