2011. március 29., kedd

A rózsaszín álom

Szóval ezt a táskát varrtuk pénteken, ami nem volt teljesen kész. Új műanyag húzókát kapott, mást nem tudtam venni, de ezzel is elmegy. Ami hiányzott az a bélés bevarrása, külső kapocs, fül befejezése, úgyhogy ma munka után na jó egy kicsit később, de majdnem 1 óra alatt sikerült befejeznem. Nagyon tetszik, tényleg, de most hogy minden cuccomat bepakoltam, hát szóval óriási. Úgyhogy a legközelbbit kisebbre fogom varrni, ha a mintát lekicsinyitem. Majd egyszer. De ez jó lett, pedig szabáskor már féltem ettől a hirtelen vett rózsaszín virágos anyagtól. Szeretem én a rózsásakat, de hirtelen sok volt. Ha előre gondolkodtam volna, akkor a fedlapot más színből varrom, de majd legközelebb. Tehát a táska még meleg, most megyek és simogatom nézegetem. Ja igen a csodaszép virág középen Naturita munkája, valahogy idekívánkozott középre.


2011. március 28., hétfő

Újabb befejezés

Pénteken nagyszerű napunk volt Zsuzsinál, amit innen is köszönök. Nagyon jót beszélgettünk,varrogattunk a lányokkal. Varrtam egy szupi pakolós táskát, de még nincs teljesen kész, így most nem teszek fel róla képet, de a héten ígérem pótolom. Új karabínert kerítettem, ami épp most érkezett, úgyhogy a befejezés még várat magára. Ezt a párnát a férjemnek varrtam, az ő kívánságára csak így szimplán, tűzés nélkül, neki így kellett. Szülinapi ajándék lett belőle. A másik párnának jobb a története, anyukámnak hajtogattam a dáliát ki tudja melyik anyák napjára. Csak a hajtogatás volt meg időre, a párna az nem. Az most lett kész, még nem is látta. Csak őrizgette a dáliát, és ha nem veszem észre nem is mondja. Szerinte így is jó. Na szóval most elérkezett a befejezéshez ez is.

2011. március 20., vasárnap

Apukám takarója

Apukám most volt 65 éves, persze mit ajándékoz neki a foltos lánya, egy takarót. Ezt legalább tudom hogy 100%-ban ki fog használni. Imádtam varrni. Kevés technikában tudok elmélyedni, az időhiány miatt, de a kunyhót imádom. A Cserhegyis fiúktól rendeltem az anyagot, amúgy ez is kedvenc, nagyo szeretem ezt a finom indás mintát. A fényképezővel még mindig hadakozok, de talán ezek már jobb képek. 5 cm-es csíkokból varrtam, és így 35 db-ot varrtam.







Mostanában egy pár régibbi dolgot próbálok befejezni, na meg a szokásos foltos varrást végrehajtani, a nadrágok felajalását. Érdekes de mindenki azt hiszi, hogy a foltosok tudnak ruhát varrni. Biztos van ilyen, de én tutira nem. Megcsinálom, de hogy ezt hogy kell normálisan azt nem tudom, de hát ugye nemet nem mondhatok. Na de mindegy, egyszer vége lesz, utána pedig ismét varrok valamit. Például táskát, már úgyis régen varrtam. Pénteken csoportvarrásunk lesz, és ott is ez lesz a téma. A minta nagyon tetszik, már alig várom hogy megvarrhassam.